Blessureleed dwingt Robben tot stoppen

Geen weg meer terug

Arjen Robben zet definitief een punt achter zijn loopbaan. De 37 jarige speler van FC Groningen houdt het voor gezien, nu zijn fysieke gesteldheid opnieuw roet in het eten gooit.

Smeekbedes van fans ten spijt, het lichaam wil gewoon niet meer. De noordelijks sportwereld stond in juni 2020 nog op zijn kop toen Robben onverwachts zijn rentree aankondigde. Hij kwam niet verder dan zeven optredens bij FC Groningen, mede door verschillende blessures.

Het lukte niet om nog echt fit te worden. Met het oog op het aanstaande seizoen 2021/2022 was er dan ook nog maar één optie: stoppen.

Reacties vanuit de hele wereld

Ondanks zijn blessuregevoeligheid kan Robben terugkijken op een indrukwekkende loopbaan. Veelzeggend was dan ook het grote aantal reacties van prominenten uit de voetbalwereld, nadat het nieuws over het beëindigen van zijn loopbaan naar buiten werd gebracht.

Onder meer zijn oude clubs Chelsea, Bayern München en Real Madrid stonden op sociale media stil bij het nieuws. Ook verschillende spelers, zoals de gestopte keeper Casillas, lieten van zich horen op onder meer Instagram. De keeper speelde een belangrijke rol in de loopbaan van Robben. In 2010 voorkwam hij dat Robben tegen hem kon scoren in de WK finale, door met de voet te redden op een inzet van de buitenspeler. Vier jaar later vernederde Robben juist Casillas door het vijfde doelpunt te scoren voor Oranje, in de met 5-1 gewonnen groepswedstrijd.

Toekomst nog ongewis

Hoe Robben vanaf nu zijn tijd gaat invullen, is nog onbekend. FC Groningen heeft bij monde van directeur Wouter Gudde al aangegeven Robben altijd met open armen te ontvangen. Een functie als jeugdtrainer of bestuurder ligt daarbij het meest voor de hand.

Robben heeft in verschillende media aangegeven eerst volledig tot rust te willen komen, voordat hij aan een eventueel nieuw avontuur gaat beginnen.

https://online-marketing.sitelinkje.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *